Spring naar de inhoud

Online SEO-cursus voor beginners

Tijdens deze SEO-cursus leer je op een halve dag SEO-pagina’s schrijven

Schrijf je eerste SEO-pagina na 3u!
Volg stap-voor-stap mijn werkwijze via korte, duidelijke instructievideo’s
Je hebt totaal geen ervaring of technische kennis nodig
Reeds meer dan 250 cursisten gingen je voor!
SEO-copywriting cursus (online)
Wat leer je tijdens deze online cursus?

Herken je dit?

Je bent moeilijk (of zelfs niet) vindbaar via Google
Je hebt al verschillende SEO-tips en -adviezen gevolgd, en toch het lukt niet?
Je hebt Yoast SEO voor WordPress geïnstalleerd, maar je merkt geen verschil?
Je wil boven je concurrenten staan in Google in plaats van eronder
Je wil meer bezoekers op je website

Gelukkig bestaat er een oplossing!

Wat dacht je van een stap-voor-stap strategie om SEO-teksten te schrijven die hoog scoren in Google?

Deze online SEO-cursus bestaat uit duidelijke instructievideo’s, tientallen voorbeelden en 3 begeleidende oefeningen waarmee je direct aan de slag kan!

Dankzij deze online SEO-cursus:

Schrijf jij productpagina’s, dienstenpagina’s en blogberichten die hoog scoren in Google, zonder coderen en technische skills!
Bespaar je veel geld op advertenties; je komt zo wel bovenaan in Google
Doordat je bovenaan in Google rankt zullen zoekers jou als een expert aanzien
Zal je gemakkelijker gevonden worden door jouw ideale klant die via Google op zoek is naar jou

Voor wie is deze SEO-copywriting cursus?

zelfstandigen / vrije beroepers die de zelf teksten van hun website schrijven
copywriters die zich willen specialiseren in het schrijven van SEO-teksten
bloggers die hoger willen scoren in Google
(Virtuele) assistenten die teksten schrijven voor klanten
Medewerkers van KMO’s die teksten voor de bedrijfswebsite schrijven

Om deze SEO-copywriting cursus te volgen heb je absoluut geen voorkennis nodig!
Aan de hand van korte instructievideo’s in mensentaal leer je stap voor stap pagina’s en blogberichten optimaliseren voor zowel potentiële klanten als Google!

Wat ga je concreet leren tijdens deze SEO-copywriting cursus?

Online SEO-cursus module 01: inleiding

Module 1: Inleiding

In de inleiding leer je al meteen enkele basisbegrippen. Daarnaast krijg je al meteen een lijst van handige SEO-tools die je gratis kan gebruiken.

Online SEO-cursus module 02: keyword-research

Module 2: Keyword research

Keyword research is een essentieel onderdeel van SEO. Tijdens deze online SEO-cursus leer je de zoekopdrachten van je doelpubliek achterhalen. Klinkt misschien moeilijk, maar gelukkig bestaan hier handige tools voor ;-). Je leert ook de moeilijkheidsgraad van een keyword inschatten, zo maak je meer kans om sneller hoog te scoren in Google!

Online SEO-cursus module 03: Bepaal waarover je schrijft

Module 3: Bepaal waarover je gaat schrijven

Het mooie aan SEO is dat je perfect kan achterhalen wat reeds werkt (en wat niet!). In deze module leer je Google anders gebruiken. Via Google ga je achterhalen naar welke informatie je doelpubliek echt op zoek is. Aan de hand van deze informatie leer je betere content creëren dan die content die reeds bestaat.

Online SEO-cursus module 04: Optimaliseer je teksten

Module 4: Optimaliseer je teksten

Tijdens module 4 verwerk je de informatie uit module 2 en module 3 tot een complete pagina of blogbericht. Je leert welke onderdelen van je pagina of blogbericht je juist moet optimaliseren en je leert stap voor stap hoe je dit zelf doet.

Online SEO-cursus module 07: SEP strategieën

Module 5: SEO-strategieën die werken

In deze module deel ik een aantal simpele strategieën die weinig tot geen extra werk vergen maar wel een groot verschil maken. Zelf zet ik ze altijd in maar ik merk in mijn werk als SEO-specialist dat hier vaak fouten rond gemaakt worden.

Online SEO-cursus module 08: analyseer je SEO-resultaten

Module 6: Analyseer je SEO-resultaten

In de laatste module van deze online cursus SEO leer je aan de hand van enkele tools je resultaten opvolgen, analyseren en interpreteren. Zowel voor jezelf als wanneer je aan iemand moet rapporteren, is dit van essentiëel belang!

Wie is je lesgever?

Hey, ik ben Stijn, al 13 jaar gepassioneerd door SEO!

Toen ik rond 2008 mijn eerste blog met WordPress-tutorials publiceerde, dacht ik dat bezoekers van zelf wel zouden komen. Buiten mijn moeder kwam er geen kat. Verschrikkelijk, al dat werk voor… niets.

Zo ben ik bij SEO terecht gekomen. Er is ongelooflijk veel trial & (en vooral) error aan voorafgegaan, maar plots begon het te lukken. Eerst voor mijn blog, dan voor de website van een familielid, een eerste klant, een volgende klant,… en ik was vertrokken!

In de afgelopen 10 jaar heb ik ongelooflijk mooie resultaten behaald met SEO. Zo rankt de website van één van mijn eerste klanten (heidihemelsoet.be) al jaren in de top 3 voor zoektermen zoals “boekhouder gent” en “boekhoudkantoor gent” (met dagelijks nieuwe aanvragen tot gevolg). Of zo rankt deze website (SEOscribe.be) al even op de eerste pagina voor bijvoorbeeld de zoekopdracht “seo opleiding“.

Google gerust zelf eens op “seo opleiding” en je zal meteen zien hoeveel SEO-specialisten en agencies bovenaan in Google proberen ranken om SEO-opleidingen te verkopen!

Hoe ik erin slaag om hoog te ranken? Door in te zetten op SEO-copywriting volgens een vast, eenvoudig stappenplan.

In deze SEO-copywriting cursus leer je mijn exacte werkwijze zodat ook jij teksten leert schrijven die hoog scoren in Google!

Mijn missie? Samen laten we jouw website hoger in Google ranken om zo meer nieuwe klanten aan te trekken!

Online SEO cursus door Stijn

Hoe ervaarden andere cursisten deze online SEO-cursus?

“Prima opleiding. Uitstekende en ervaren lesgever. Helder, to the point en op maat van de cursist. De cursus heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Net wat ik nodig had om mijn basiskennis uit te breiden.” – Sven V.

“Zeer praktische en onmiddellijk toepasbare cursus. Het heeft zeker geholpen om onze website te optimaliseren. Een absolute aanrader!” – Michiel G

Dit krijg je als je de online SEO-copywriting cursus volgt:

44 korte instructievideo’s

Via 44 duidelijke instructievideo’s in mensentaal leer je stap voor stap de SEO van je website op punt zetten. Een groot deel van deze video’s bestaat uit schermopnames zodat je perfect mee kan volgen met mij hoe ik dit doe voor mijn klanten en mijn eigen websites. Alles komt aan bod: het gebruik van verschillende SEO-tools, keyword research, analyse van Google, optimalisatie van een pagina…

15 jaar SEO-ervaring die ik graag met je deel

Sinds 2007 ben ik bezig met de vraag: hoe krijg ik een website op positie 1 in Google? Eerst voor mezelf, nadien ook voor anderen. Tientallen websites heb ik reeds geoptimaliseerd en daardoor gezorgd voor meer bezoekers én meer klanten. In deze online cursus SEO bundel ik al mijn ervaring en kennis zodat jij meteen op de juiste manier aan de slag kan (en heel wat veelgemaakte fouten kan vermijden 😉 ).

3 korte opdrachten om er meteen in te vliegen!

Na module 2, 3 en 4 is er telkens een oefening voorzien. Deze oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze je begeleiden bij het optimaliseren van je eerste pagina of blogbericht (en je kan ze zo vaak volgen zoals je wil). Op die manier bekijk je niet alleen de video’s, maar word je ook aangemoedigd om stap voor stap de SEO van je website te verbeteren.

Boordevol tips en strategieën gericht op Vlaanderen

Je vindt online heel veel SEO-cursussen. Deze zijn heel vaak gericht op markten met grote zoekvolumes zoals de VS of zelfs Nederland. Het aantal gemiddelde aantal zoekopdrachten in Vlaanderen ligt een pak lager. Dat vergt een aangepaste aanpak die uitvoerig aan bod komt tijdens deze cursus.

Stel 1 jaar lang je vragen via e-mail

Als docent aan een hogeschool vind ik het vanzelfsprekend dat mijn studenten vragen kunnen stellen. Dat is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het leerproces. Als je je inschrijft voor deze online SEO-opleiding, kan je mij ook 1 jaar lang vragen stellen via e-mail. De kans is groot dat je vroeg of laat met een vraag komt te zitten waarbij je uren naar het antwoord zou kunnen zitten zoeken, en dat ik je binnen de 5 minuten verder kan helpen. Of misschien heb je alle stappen uit de cursus gevolgd maar zie je geen resultaat? Dan kijk ik graag even mee om je op goede weg te zetten!

Gratis updates

SEO evolueert (snel). Ook al zet ik in op kwalitatieve en duurzame SEO die vrij ongevoelig is voor Google-updates, toch wijzigen sommige werkwijzen of SEO-tools af en toe. Indien nodig maak ik nieuwe video’s zodat deze online SEO-opleiding steeds up-to-date blijft! Alle updates krijg je er dus gratis bij!

De praktische details

Na 1 dag heb je je eerste pagina of blog klaar die geoptimaliseerd is voor Google!
44 duidelijke instructievideo’s in mensentaal
SEO optimalisaties die jij gemakkelijk zélf kan uitvoeren, zonder enige voorkennis van SEO of webdesign
Boordevol tips, voorbeelden en strategieën die écht werken: tientallen van mijn klanten hebben op deze manier topposities behaald in Google (en hebben daardoor véél meer werk)
Levenslang toegang tot de online SEO-opleiding (inclusief gratis uitbreidingen en updates)
Inclusief 3 oefeningen die je stap voor stap begeleiden bij het optimaliseren van je eerste pagina of blogbericht
Stel 1 jaar lang al je vragen over deze cursus via e-mail
30 dagen “niet tevreden, geld terug”-garantie
Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Veelgestelde vragen over de online cursus SEO (FAQ’s)

Welke voorkennis heb ik nodig voor deze cursus SEO?

Voor deze cursus SEO heb je absoluut geen voorkennis nodig. De cursus is gericht op “niet-technische profielen”: de focus ligt op het schrijven van excellente content (omdat Google nu eenmaal veel belang hecht aan goede content).

Kan ik ook vragen stellen tijdens deze cursus?

Jazeker! Als je je inschrijft voor deze cursus, kan je mij een jaar lang vragen stellen over deze cursus. Is er een bepaald onderdeel waar je vast zit of dat toch niet duidelijk is? Stuur mij dan een e-mail en dan beantwoord ik je vraag zo snel mogelijk!

Hoe lang duurt het om deze cursus door te nemen?

Als je enkel de instructievideo’s doorneemt zal je ongeveer 3 uur besteden aan de online cursus. Wanneer je ook de 3 opdrachten uitvoert, reken je best op een volledige dag. Maar dan heb je ook je eerste SEO-tekst geschreven. Het is ook niet nodig om de volledige SEO-opleiding in 1 keer door te nemen.

Ontvang ik een factuur van mijn aankoop?

Natuurlijk! Nadat je hebt betaald, ontvang je automatisch een e-mail met daarin je factuur. Eens ingelogd in de SEO academy, kan je je factuur ook daar downloaden.

Vooraf een factuur nodig?

Geen probleem! Stuur een e-mail met je factuurgegevens naar stijn@seoscribe.be en dan bezorg ik je zo snel mogelijk een factuur.

Hoe snel zal ik resultaten zien?

Deze SEO-cursus is zo opgebouwd dat je na 1 dag je eerste SEO-pagina (of blogbericht) klaar hebt. Je doet dit met behulp van 3 korte oefeningen. Het kan enkele weken duren eer Google jouw nieuwe pagina (of blogbericht) opneemt. Maar tijdens deze online SEO-opleiding zie je ook een manier om dit enorm te versnellen zodat Google je website al na enkele dagen opneemt!

Moet ik copywriter zijn van beroep om deze cursus te kunnen volgen?

Helemaal niet! Alhoewel deze cursus draait om het leren schrijven van goede SEO-teksten, hoef je geen copywriter te zijn. Tijdens deze online cursus SEO leer je vooral je teksten inhoudelijk afstemmen op en optimaliseren voor je doelpubliek én Google. Dus ook zelfstandigen, vrije beroepers, bloggers,… kunnen met deze online SEO-cursus aan de slag!