Spring naar de inhoud

SEO-opleiding in Gent:
Leer SEO-teksten schrijven op 1 dag

Tijdens deze SEO-opleiding gaan we samen aan de slag zodat je zo snel mogelijk je doelen bereikt.

Leer op 1 dag de belangrijkste SEO-technieken
Je gaat meteen aan de slag met je eigen website
Maximum 6 deelnemers
Geen ervaring of technische kennis vereist!
Eerstvolgende opleiding: zaterdag 4 maart 2023 (volzet)

Volg je liever de online cursus? Dat kan ook voor slechts € 149 excl. btw

SEO opleiding voor beginners (online)
Wat leer je tijdens deze online cursus?

Herken je dit?

Je bent moeilijk (of zelfs niet) vindbaar via Google
Je wil (meer) nieuwe klanten aantrekken
Je wil zelf aan de slag om betere resultaten te behalen
Je voelt je onzeker als het over SEO gaat

Voor wie is deze SEO-opleiding?

Deze SEO-opleiding is specifiek voor starters, zelfstandigen, coaches, vrije beroepers,… die zelf de SEO van hun website willen verbeteren en daarbij graag hulp en advies krijgen van een ervaren SEO-specialist.

Dit is een praktische SEO-opleiding, je gaat meteen zelf aan de slag met je eigen website.

Wat ga je concreet leren tijdens deze SEO-opleiding?

Online SEO-cursus module 01: inleiding

Module 1: Inleiding

In de inleiding leer je al meteen enkele basisbegrippen. Daarnaast krijg je al meteen een lijst van handige SEO-tools die je gratis kan gebruiken.

Online SEO-cursus module 02: keyword-research

Module 2: Keyword research

Keyword research is een essentieel onderdeel van SEO. Tijdens deze online SEO-cursus leer je de zoekopdrachten van je doelpubliek achterhalen. Klinkt misschien moeilijk, maar gelukkig bestaan hier handige tools voor ;-). Je leert ook de moeilijkheidsgraad van een keyword inschatten, zo maak je meer kans om sneller hoog te scoren in Google!

Online SEO-cursus module 03: Bepaal waarover je schrijft

Module 3: Bepaal waarover je gaat schrijven

Het mooie aan SEO is dat je perfect kan achterhalen wat reeds werkt (en wat niet!). In deze module leer je Google anders gebruiken. Via Google ga je achterhalen naar welke informatie je doelpubliek echt op zoek is. Aan de hand van deze informatie leer je betere content creëren dan die content die reeds bestaat.

Online SEO-cursus module 04: Optimaliseer je teksten

Module 4: Optimaliseer je teksten

Tijdens module 4 verwerk je de informatie uit module 2 en module 3 tot een complete pagina of blogbericht. Je leert welke onderdelen van je pagina of blogbericht je juist moet optimaliseren en je leert stap voor stap hoe je dit zelf doet.

Online SEO-cursus module 01: inleiding

Module 5: SEO & Artificiële Intelligentie (NIEUW!)

We eindigen met Artificiële Intelligentie (AI). We gaan AI inzetten om inspiratie op te doen tijdens het schrijven van teksten en veel sneller content te creëren. Klinkt misschien technisch maar de tools die we gebruiken zijn heel gebruiksvriendelijk!

Wie is je lesgever?

Hey, ik ben Stijn, al 13 jaar gepassioneerd door SEO!

Toen ik rond 2008 mijn eerste blog met WordPress-tutorials publiceerde, dacht ik dat bezoekers van zelf wel zouden komen. Buiten mijn moeder kwam er geen kat. Verschrikkelijk, al dat werk voor… niets.

Zo ben ik bij SEO terecht gekomen. Er is ongelooflijk veel trial & (en vooral) error aan voorafgegaan, maar plots begon het te lukken. Eerst voor mijn blog, dan voor de website van een schoonzus, een eerste klant, een volgende klant,… en ik was vertrokken!

In de afgelopen 10 jaar heb ik ongelooflijk mooie resultaten behaald met SEO. Zo rankt de website van mijn schoonzus (heidehemelsoet.be) al jaren in de top 3 voor zoektermen zoals “boekhouder gent” en “boekhoudkantoor gent” (met dagelijks nieuwe aanvragen tot gevolg). Of zo rankt deze website (SEOscribe.be) al even op de eerste pagina voor bijvoorbeeld de zoekopdracht “seo opleiding“.

Google gerust zelf eens op “seo opleiding” en je zal meteen zien hoeveel SEO-specialisten en agencies bovenaan in Google proberen ranken om SEO-opleidingen te verkopen!

Hoe ik erin slaag om hoog te ranken? Door in te zetten op SEO-copywriting volgens een vast stappenplan. Het beste is dat je geen copywriter of techneut moet zijn, iedereen kan dit leren!

Tijdens deze SEO-opleiding leer je mijn exacte werkwijze zodat ook jij teksten leert schrijven die hoog scoren in Google!

Mijn missie? Samen laten we jouw website hoger in Google ranken om zo meer nieuwe klanten aan te trekken!

SEO-opleiding voor beginners door Stijn

Hoe ervaarden andere cursisten deze SEO-opleiding met begeleiding?

“Dankzij de uiterst professionele en gestructureerde opleiding die ik van Stijn ontving kon ik met concrete tips en aandachtspunten onmiddellijk aan de slag. Enkele maanden later haal ik met mijn eigen website prima resultaten naar online vindbaarheid. Daarnaast kan ik nu ook mijn klanten betere resultaten helpen behalen.”
Damiaan Keppens (Stains.be)

“Door te investeren in SEO optimalisatie van de website, sta ik vandaag bovenaan in Google voor enkele belangrijke zoektermen zoals ‘boekhouder gent’ en ‘boekhoudkantoor gent’.”
Heidi Hemelsoet (heidihemelsoet.be)

“Ik contacteerde Stijn het eerst om mijn SEO en mijn “sucky” website te bekijken. Hij zorgde ervoor dat ik ongelofelijk goed gevonden wordt op SEO, en bekeek ook de gehele structuur van de website. Naast zijn skills hierin moet ik hem ook echt al zijn punten geven op klantvriendelijkheid, man wat moet hij afgezien hebben met mijn duizenden mailtjes.
Kim Degraeve (kimdegraeve.be/kim/)

Waarom is SEO-copywriting zo effectief?

Als zelfstandige of kleine KMO heb je waarschijnlijk een website die draait op WordPress, Wix, JouwWeb, Squarespace, Shopify, Weebly, Joomla, Drupal of misschien zelfs nog iets anders. Deze systemen zitten technisch allemaal al heel goed in elkaar op vlak van SEO.

Toch lukt het vaak niet om op pagina 1 in Google te komen…

Het echte probleem bij kleinere websites zit vaak in de opbouw en de inhoud van de pagina’s. Daarom is SEO-copywriting zo effectief:
met SEO-copywriting ga je de inhoud van je website optimaliseren voor Google.

Tijdens deze cursus leer je stap voor stap hoe je de inhoud van je website kan optimaliseren voor Google.

De praktische details

Een dagopleiding van 9u30 tot 16u30
Je gaat meteen aan de slag met je eigen website, zodat je op het einde van de dag al verbeteringen hebt gerealiseerd
Maximum 6 deelnemers zodat ik de nodige feedback en tips op maat van jouw website kan geven
Boordevol tips, voorbeelden en strategieën die écht werken: tientallen van mijn klanten hebben op deze manier topposities behaald in Google (en hebben daardoor véél meer werk)
Je krijgt gratis toegang tot de online cursus met instructievideo’s, zodat je later alles nog eens kan herbekijken
Deze opleiding gaat door in Hopin 703, vlakbij station Gent Sint-Pieters
Inclusief broodjeslunch, water, koffie en thee

Boek je ticket

Momenteel zijn er geen tickets meer beschikbaar voor deze opleiding. Word je graag op de hoogte gehouden van nieuwe data, stuur dan een e-mail naar stijn@seoscribe.be

Veelgestelde vragen over de SEO-opleiding in Gent (FAQ’s)

Èerstvolgende opleiding gaat door op zaterdag 4 maart 2023

Leer de SEO van je website verbeteren met de hulp van een SEO-specialist. Stel je vragen!

Of volg de online cursus voor slechts € 149 excl. btw

De korte & duidelijke instructievideo’s begeleiden je stap-voor-stap bij het maken van je eerste geoptimaliseerde pagina of blogbericht. Voor iedereen die online teksten schrijft die goed vindbaar moeten zijn in Google. Bekijk hier alle details.

Welke voorkennis heb ik nodig voor deze SEO-opleiding?

Voor deze SEO-opleiding Google heb je absoluut geen voorkennis nodig. De cursus is gericht op “niet-technische profielen”: de focus ligt op het schrijven van excellente content (omdat Google nu eenmaal veel belang hecht aan goede content).

Is deze opleiding enkel voor websites gemaakt in een bepaald CMS?

Absoluut niet, het maakt echt niet uit welk programma je gebruikt voor je website. Tijdens deze opleiding zetten we volledig in op content. Het voordeel is dat je geen technische achtergrond of technische hulp nodig hebt om goede resultaten te boeken. Deze opleiding is dus ideaal voor ondernemers die hun website hebben laten ontwikkelen of medewerkers in een groter organisatie die enkel de inhoud van pagina’s kunnen aanpassen.

Ontvang ik een factuur van mijn aankoop?

Natuurlijk! Nadat je hebt betaald, ontvang je automatisch een e-mail met daarin je factuur. Eens ingelogd in de SEO academy, kan je je factuur ook daar downloaden.

Vooraf een factuur nodig?

Geen probleem! Stuur een e-mail met je factuurgegevens naar stijn@seoscribe.be en dan bezorg ik je zo snel mogelijk een factuur.

Moet ik copywriter zijn van beroep om deze cursus te kunnen volgen?

Helemaal niet! Alhoewel deze cursus draait om het leren schrijven van goede SEO-teksten, hoef je geen copywriter te zijn. Tijdens deze online cursus SEO leer je vooral je teksten inhoudelijk afstemmen op en optimaliseren voor je doelpubliek én Google. Dus ook zelfstandigen, vrije beroepers, bloggers,… kunnen met deze online SEO-cursus aan de slag!