Spring naar de inhoud

1-op-1 SEO-opleiding
voor zelfstandigen & KMO’s

Tijdens deze SEO-opleiding gaan we samen aan de slag zodat je zo snel mogelijk je doelen bereikt.

Een SEO-opleiding op maat
Leer stap voor stap pagina’s en blogs schrijven die hoog scoren in Google
Word gevonden door potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten en/of diensten
CMS-onafhankelijk; uitstekende content werkt voor élke website!
Stel 1 jaar lang al jouw SEO-vragen aan een SEO-specialist
Eénmalige investering van 649 excl. btw

Volg je liever enkel de online cursus? Dat kan ook voor slechts € 149 excl. btw

SEO opleiding voor beginners (online)
Wat leer je tijdens deze online cursus?

Herken je dit?

Je bent moeilijk (of zelfs niet) vindbaar via Google
Je wil (meer) nieuwe klanten aantrekken
Je wil zelf aan de slag om betere resultaten te behalen

Volg een SEO-opleiding op maat

Wat dacht je van een SEO-opleiding op maat van jouw onderneming?

Om de verbeterpunten van je website te achterhalen, start ik met een SEO-analyse
Op basis van de SEO-analyse stel ik een actieplan op maat op
Tijdens onze eerste workshop gaan we aan de slag met je actieplan
Voer het actieplan op je eigen tempo uit. Je past dit meteen ook toe op je website.
Eens je de verbeteringen hebt doorgevoerd, plannen we een opvolgingsgesprek in.
Ik volg de aanpassingen mee op en indien nodig sturen we bij.
Ik volg 6 maand je rankings op

Deze manier zorgt ervoor dat je heel doelgericht aan de slag gaat. Je leert eerst de zaken die het belangrijkst zijn voor jouw website. Uiteraard heb je toegang tot de volledige online cursus. Bij vragen kan je mij steeds contacteren.

Wie geen nood heeft aan een actieplan op maat kan ook enkel de volledige online cursus volgen.

Voor wie is deze SEO-opleiding?

Deze SEO-opleiding is specifiek voor starters, zelfstandigen, coaches, vrije beroepers,… die zelf de SEO van hun website willen verbeteren en daarbij graag hulp en advies krijgen van een ervaren SEO-specialist.

Wat ga je concreet leren tijdens de online cursus SEO?

Bij deze SEO-opleiding hoort ook een online cursus. Je krijgt levenslang toegang tot deze cursus, inclusief updates.

Vanuit het actieplan wordt gericht naar de video’s in deze cursus verwezen zodat je zo snel mogelijk je verbeterpunten kan aanpakken!

Online SEO-cursus module 01: inleiding

Module 1: Inleiding

In de inleiding leer je al meteen enkele basisbegrippen. Daarnaast krijg je al meteen een lijst van handige SEO-tools die je gratis kan gebruiken.

Online SEO-cursus module 02: keyword-research

Module 2: Keyword research

Keyword research is een essentieel onderdeel van SEO. Tijdens deze online SEO-cursus leer je de zoekopdrachten van je doelpubliek achterhalen. Klinkt misschien moeilijk, maar gelukkig bestaan hier handige tools voor ;-). Je leert ook de moeilijkheidsgraad van een keyword inschatten, zo maak je meer kans om sneller hoog te scoren in Google!

Online SEO-cursus module 03: Bepaal waarover je schrijft

Module 3: Bepaal waarover je gaat schrijven

Het mooie aan SEO is dat je perfect kan achterhalen wat reeds werkt (en wat niet!). In deze module leer je Google anders gebruiken. Via Google ga je achterhalen naar welke informatie je doelpubliek echt op zoek is. Aan de hand van deze informatie leer je betere content creëren dan die content die reeds bestaat.

Online SEO-cursus module 04: Optimaliseer je teksten

Module 4: Optimaliseer je teksten

Tijdens module 4 verwerk je de informatie uit module 2 en module 3 tot een complete pagina of blogbericht. Je leert welke onderdelen van je pagina of blogbericht je juist moet optimaliseren en je leert stap voor stap hoe je dit zelf doet.

Online SEO-cursus module 07: SEP strategieën

Module 5: SEO-strategieën die werken

In deze module deel ik een aantal simpele strategieën die weinig tot geen extra werk vergen maar wel een groot verschil maken. Zelf zet ik ze altijd in maar ik merk in mijn werk als SEO-specialist dat hier vaak fouten rond gemaakt worden.

Online SEO-cursus module 08: analyseer je SEO-resultaten

Module 6: Analyseer je SEO-resultaten

In de laatste module van deze online cursus SEO leer je aan de hand van enkele tools je resultaten opvolgen, analyseren en interpreteren. Zowel voor jezelf als wanneer je aan iemand moet rapporteren, is dit van essentiëel belang!

Wie is je lesgever?

Hey, ik ben Stijn, al 13 jaar gepassioneerd door SEO!

Toen ik rond 2008 mijn eerste blog met WordPress-tutorials publiceerde, dacht ik dat bezoekers van zelf wel zouden komen. Buiten mijn moeder kwam er geen kat. Verschrikkelijk, al dat werk voor… niets.

Zo ben ik bij SEO terecht gekomen. Er is ongelooflijk veel trial & (en vooral) error aan voorafgegaan, maar plots begon het te lukken. Eerst voor mijn blog, dan voor de website van een schoonzus, een eerste klant, een volgende klant,… en ik was vertrokken!

In de afgelopen 10 jaar heb ik ongelooflijk mooie resultaten behaald met SEO. Zo rankt de website van mijn schoonzus (heidehemelsoet.be) al jaren in de top 3 voor zoektermen zoals “boekhouder gent” en “boekhoudkantoor gent” (met dagelijks nieuwe aanvragen tot gevolg). Of zo rankt deze website (SEOscribe.be) al even op de eerste pagina voor bijvoorbeeld de zoekopdracht “seo opleiding“.

Google gerust zelf eens op “seo opleiding” en je zal meteen zien hoeveel SEO-specialisten en agencies bovenaan in Google proberen ranken om SEO-opleidingen te verkopen!

Hoe ik erin slaag om hoog te ranken? Door in te zetten op SEO-copywriting volgens een vast stappenplan. Het beste is dat je geen copywriter of techneut moet zijn, iedereen kan dit leren!

Tijdens deze SEO-opleiding leer je mijn exacte werkwijze zodat ook jij teksten leert schrijven die hoog scoren in Google!

Mijn missie? Samen laten we jouw website hoger in Google ranken om zo meer nieuwe klanten aan te trekken!

SEO-opleiding voor beginners door Stijn

Hoe ervaarden andere cursisten deze SEO-opleiding met begeleiding?

“Als webdesigner volgde ik een één-op-één SEO-cursus bij Stijn. Dit om mijn klanten een betere service te kunnen aanbieden en zelf ook nieuwe zaken aan te leren. Dankzij de uiterst professionele en gestructureerde opleiding die ik van Stijn ontving kon ik met concrete tips en aandachtspunten onmiddellijk aan de slag. Enkele maanden later haal ik met mijn eigen website prima resultaten naar online vindbaarheid. Daarnaast kan ik nu ook mijn klanten betere resultaten helpen behalen.”
Damiaan Keppens (Stains.be)

“Door de professionele begeleiding van Stijn kreeg mijn zaak een enorme boost. Door hem leerde ik inzien dat een website meer is dan enkel een visitekaartje. Het is een ideale bron voor klantenwerving. Door te investeren in SEO optimalisatie van de website, sta ik vandaag bovenaan in Google voor enkele belangrijke zoektermen zoals ‘boekhouder gent’ en ‘boekhoudkantoor gent’.”
Heidi Hemelsoet (heidihemelsoet.be)

“Ik contacteerde Stijn het eerst om mijn SEO en mijn “sucky” website te bekijken. Hij zorgde ervoor dat ik ongelofelijk goed gevonden wordt op SEO, en bekeek ook de gehele structuur van de website. Naast zijn skills hierin moet ik hem ook echt al zijn punten geven op klantvriendelijkheid, man wat moet hij afgezien hebben met mijn duizenden mailtjes. Hij stond altijd paraat, reageerde bijna altijd onmiddellijk (heeft er waarschijnlijk wat nachtwerk aan overgehouden) en kwam zelf ook met oplossingen (hij dacht mee).”
Kim Degraeve (kimdegraeve.be/kim/)

Waarom is SEO-copywriting zo effectief?

Als zelfstandige of kleine KMO heb je waarschijnlijk een website die draait op WordPress, Wix, JouwWeb, Squarespace, Shopify, Weebly, Joomla, Drupal of misschien zelfs nog iets anders. Deze systemen zitten technisch allemaal al heel goed in elkaar op vlak van SEO.

Toch lukt het vaak niet om op pagina 1 in Google te komen…

Het echte probleem bij kleinere websites zit vaak in de opbouw en de inhoud van de pagina’s. Daarom is SEO-copywriting zo effectief:
met SEO-copywriting ga je de inhoud van je website optimaliseren voor Google.

Tijdens deze cursus leer je stap voor stap hoe je de inhoud van je website kan optimaliseren voor Google.

Dit krijg je als je deze SEO-opleiding op maat volgt:

Analyse van jouw website + actieplan op maat

Ik start steeds met een SEO-analyse van je website. De verbeterpunten giet ik in een concreet actieplan waar jij (of een medewerker) mee aan de slag kan. In het actieplan verwijs ik naar de instructievideo’s van de online cursus en eventueel ook andere bronnen.

Twee 1-op-1 workshops

Bij deze opleiding horen 2 korte workshops, volledig gericht op jouw website. In de eerste workshop overlopen we samen het actieplan en geef ik extra uitleg en tips. De tweede workshop volgt wanneer je de nodige aanpassingen hebt doorgevoerd. Tijdens deze tweede workshop overlopen we samen jouw aanpassingen en stuur ik bij waar nodig.

Deze workshops gaan door op mijn kantoor in Merelbeke (bij Gent) of online via Google Meet of Zoom. Mits een verplaatsingsvergoeding kunnen deze workshops ook doorgaan bij jou op kantoor.

Je kan deze workshop alleen of met een collega of partner volgen, dat heeft geen invloed op de prijs.

Een SEO-expert aan jouw zijde die je motiveert en adviseert!

Als je deze traject volgt is het echt de bedoeling dat je website gaat stijgen in Google! Dit is geen cursus die je half bekijkt en dan stopt. Door de gerichte aanpak zal je heel goed weten welke zaken je eerst moet optimaliseren om zo snel mogelijk resultaten te boeken. Voor al je vragen doorheen je traject kan je bij mij terecht en indien nodig plannen we extra online meetings in (zonder meerkost).

Levenslang toegang tot de volledige online cursus

Naast het actieplan op maat krijg je ook levenslang toegang tot de volledige online cursus.

Via 44 duidelijke instructievideo’s leer je stap voor stap de SEO van je website op punt zetten. Een groot deel van deze video’s bestaat uit schermopnames zodat je perfect mee kan volgen met mij hoe ik dit doe voor mijn klanten en mijn eigen websites. Alles komt aan bod: het gebruik van verschillende SEO-tools, keyword research, analyse van Google, optimalisatie van een pagina…

15 jaar SEO-ervaring die ik graag met je deel

Sinds 2007 ben ik bezig met de vraag: hoe krijg ik een website op positie 1 in Google? Eerst voor mezelf, nadien ook voor anderen. Tientallen websites heb ik reeds geoptimaliseerd en daardoor gezorgd voor meer bezoekers én meer klanten. In deze online cursus SEO bundel ik al mijn ervaring en kennis zodat jij meteen op de juiste manier aan de slag kan (en heel wat veelgemaakte fouten kan vermijden 😉 ).

Boordevol tips en strategieën gericht op Vlaanderen

Je vindt online heel veel SEO-cursussen. Deze zijn heel vaak gericht op markten met grote zoekvolumes zoals de VS of zelfs Nederland. Het aantal gemiddelde aantal zoekopdrachten in Vlaanderen ligt een pak lager. Dat vergt een aangepaste aanpak die uitvoerig aan bod komt tijdens deze cursus.

Stel 1 jaar lang je vragen

Als docent aan een hogeschool vind ik het vanzelfsprekend dat mijn studenten vragen kunnen stellen. Dat is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het leerproces. Als je je inschrijft voor deze SEO-opleiding, kan je mij ook 1 jaar lang vragen stellen via e-mail. De kans is groot dat je vroeg of laat met een vraag komt te zitten waarbij je uren naar het antwoord zou kunnen zitten zoeken, en dat ik je binnen de 5 minuten verder kan helpen. Of misschien heb je alle stappen uit de cursus gevolgd maar zie je geen resultaat? Dan kijk ik graag even mee om je op goede weg te zetten!

6 maand opvolgen van de rankings + feedback

We volgen 6 maand je rankings op via een externe tool (Wincher). Indien je dat wenst krijg je wekelijks een rapport met de evolutie van je rankings. Daarnaast bezorgen we je maandelijks onze feedback.

Gratis updates

SEO evolueert (snel). Ook al zet ik in op kwalitatieve en duurzame SEO die vrij ongevoelig is voor Google-updates, toch wijzigen sommige werkwijzen of SEO-tools af en toe. Indien nodig maak ik nieuwe video’s zodat deze online SEO-opleiding steeds up-to-date blijft! Alle updates krijg je er dus gratis bij!

De praktische details

Een duidelijk actieplan gelinkt aan de video’s in de online cursus
44 duidelijke instructievideo’s in mensentaal
SEO optimalisaties die jij gemakkelijk zélf kan uitvoeren, zonder enige voorkennis van SEO of webdesign
Boordevol tips, voorbeelden en strategieën die écht werken: tientallen van mijn klanten hebben op deze manier topposities behaald in Google (en hebben daardoor véél meer werk)
Levenslang toegang tot de online cursus inclusief updates
Stel 1 jaar lang al je vragen
60 dagen “niet tevreden, geld terug”-garantie
Eénmalige investering van € 649 excl. btw

Tijdens dit gratis kennismakingsgesprek van gaan we kort door jouw website. Laat zeker je verwachtingen weten.
Ik voorzie ook voldoende tijd om je vragen te beantwoorden.

Of bestel meteen je SEO-opleiding inclusief 1-op-1 coaching

Veelgestelde vragen over de online SEO-cursus (FAQ’s)

Volg nu de volledige opleiding voor €649 excl. btw

Leer je pagina’s en blogberichten optimaliseren met de hulp van een SEO-specialist. Stel je vragen!

Of volg de online cursus voor slechts €149 excl. btw

De korte & duidelijke instructievideo’s begeleiden je stap-voor-stap bij het maken van je eerste geoptimaliseerde pagina of blogbericht. Voor iedereen die online teksten schrijft die goed vindbaar moeten zijn in Google. Bekijk hier alle details.

Welke voorkennis heb ik nodig voor deze SEO-opleiding?

Voor deze SEO-opleiding Google heb je absoluut geen voorkennis nodig. De cursus is gericht op “niet-technische profielen”: de focus ligt op het schrijven van excellente content (omdat Google nu eenmaal veel belang hecht aan goede content).

Is deze opleiding enkel voor websites gemaakt in een bepaald CMS?

Absoluut niet, het maakt echt niet uit welk programma je gebruikt voor je website. Tijdens deze opleiding zetten we volledig in op content. Het voordeel is dat je geen technische achtergrond of technische hulp nodig hebt om goede resultaten te boeken. Deze opleiding is dus ideaal voor ondernemers die hun website hebben laten ontwikkelen of medewerkers in een groter organisatie die enkel de inhoud van pagina’s kunnen aanpassen.

Hoeveel meetings zijn er voorzien bij deze cursus?

Sowieso plannen we standaard 2 meetings in. De eerste meeting plannen we in nadat ik jouw website heb geanalyseerd. De tweede meeting plannen we in nadat jij de verbeterpunten hebt aangepakt. Tijdens de opleiding kan je ook je vragen stellen. Indien nodig plannen we extra meetings in.

Gaan de meetings online door of op locatie?

Normaal gezien gaan de meetings online door. Indien je dat wenst, kan je ook tot bij mij (in Merelbeke bij Gent) komen. Heb je liever dat ik bij jou op kantoor langskom dan kan dat ook (hiervoor maak ik dan een offerte op voor de verplaatsingskosten).

Ontvang ik een factuur van mijn aankoop?

Natuurlijk! Nadat je hebt betaald, ontvang je automatisch een e-mail met daarin je factuur. Eens ingelogd in de SEO academy, kan je je factuur ook daar downloaden.

Vooraf een factuur nodig?

Geen probleem! Stuur een e-mail met je factuurgegevens naar stijn@seoscribe.be en dan bezorg ik je zo snel mogelijk een factuur.

Moet ik copywriter zijn van beroep om deze cursus te kunnen volgen?

Helemaal niet! Alhoewel deze cursus draait om het leren schrijven van goede SEO-teksten, hoef je geen copywriter te zijn. Tijdens deze online cursus SEO leer je vooral je teksten inhoudelijk afstemmen op en optimaliseren voor je doelpubliek én Google. Dus ook zelfstandigen, vrije beroepers, bloggers,… kunnen met deze online SEO-cursus aan de slag!