Over SEOscribe

Hey, ik ben Stijn, SEO specialist sinds 2009

Via SEOscribe help ik ondernemers, KMO’s & copywriters om hoger te scoren in Google door het creëren van excellente content.

De afgelopen jaren werkte ik als freelancer voor verschillende agencies zoals Authority, grote bedrijven zoals Colora, en hielp ik ondernemers met de SEO van hun website. Ik ben ook docent Digitale Marketing aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Het viel mij op dat SEO een hot topic is dat niet iedereen even goed onder de knie heeft. Daarom ben ik gestart met SEOscribe, een SEO blog voor iedereen die goede SEO teksten wil leren schrijven.

Ook de aanpak verschilt een beetje met wat je op de meeste SEO blogs vindt. Ik vermijd zoveel mogelijk moeilijke technische termen en probeer alles in klare taal uit te leggen én te demonstreren.

Waarom technische SEO niet altijd relevant is

Vaak wordt bij SEO de nadruk gelegd op het technische gedeelte. Toch is dit niet voor iedereen van belang.

Copywriters leveren vaak teksten aan die goed vindbaar moeten zijn. Toch kunnen zij zelden aan het technische luik van een website.

Heel wat ondernemers en kleine ondernemingen hebben een website laten maken waarbij ze niet aan de technische SEO instellingen van hun website kunnen. Voor veel ondernemers is technische SEO dan ook niet relevant genoeg (of ze hebben gewoon geen zin om zich erin te verdiepen).

SEOscribe mikt op goede SEO teksten

SEOscribe zet voornamelijk in op het schrijven van goede SEO teksten.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat je ook zonder technische skills je website hoog in Google kan krijgen. Meer zelfs, ik doe dit zelf dagelijks voor verschillende websites, waaronder SEOscribe.be.

SEOscribe zelf draait op een “gewone” WordPress-installatie in combinatie met de gratis versie van Yoast SEO. Dezelfde technische configuratie dus als duidenden andere websites.

Toch scoort deze blog (en heel wat websites van mijn klanten) op heel wat keywords hoog in Google, en dat is bijna volledig te danken aan het schrijven van goede SEO teksten.

Wil jij ook goede SEO teksten leren schrijven?
Speciaal voor ondernemers, KMO’s & copywriters heb ik een betaalbare online SEO opleiding uitgewerkt. Daarin leer je goede SEO teksten schrijven op dezelfde manier zoals ik dat dagelijks doe voor mijn klanten en deze blog.