Spring naar de inhoud

SEO-opleiding (online)
hoger in Google in 3 stappen

Tijdens deze online SEO-opleiding ga je meteen aan de slag zodat je zo snel mogelijk je doelen bereikt:

Leer stap voor stap pagina’s en blogs schrijven die hoog scoren in Google
Bespaar op dure advertenties en tijdsintensieve sociale media
Word gevonden door potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten en/of diensten
SEO opleiding voor beginners (online)
Wat leer je tijdens deze online cursus?

Herken je dit?

Je bent moeilijk (of zelfs niet) vindbaar via Google
Je hebt geen zin om maandelijks honderden euro’s aan Google advertenties te besteden
Je wil (meer) nieuwe klanten aantrekken

Gelukkig bestaat er een oplossing!

Wat dacht je van een handig stappenplan waarmee je in 3 stappen hoger kan scoren in Google?

Inclusief duidelijke instructievideo’s, tientallen voorbeelden en 3 begeleidende oefeningen waarmee je meteen aan de slag kan!

Dankzij deze SEO-opleiding:

Schrijf jij productpagina’s, dienstenpagina’s en blogberichten die hoog scoren in Google, zonder dat je technische skills nodig hebt!
Bespaar je veel geld op advertenties; je komt zo wel bovenaan in Google
Doordat je bovenaan in Google rankt zullen zoekers jou als een expert aanzien
Zal je gemakkelijker gevonden worden door jouw ideale klant die via Google op zoek is naar jou

Voor wie is deze SEO-opleiding?

zelfstandigen / vrije beroepers die de zelf teksten van hun website schrijven
copywriters die zich willen specialiseren in het schrijven van SEO-teksten
bloggers die hoger willen scoren in Google
(Virtuele) assistenten die af en toe teksten schrijven voor klanten

Om deze online SEO-opleiding te volgen heb je absoluut geen voorkennis nodig!
Aan de hand van korte instructievideo’s in mensentaal leer je stap voor stap pagina’s en blogberichten optimaliseren voor zowel potentiële klanten als Google!

Wat ga je concreet leren tijdens deze online SEO-opleiding?

Online SEO-cursus module 01: inleiding

Module 1: Inleiding

In de inleiding leer je al meteen enkele basisbegrippen. Daarnaast krijg je al meteen een lijst van handige SEO-tools die je gratis kan gebruiken.

Online SEO-cursus module 02: keyword-research

Module 2: Keyword research

Keyword research is een essentieel onderdeel van SEO. Tijdens deze online SEO-cursus leer je de zoekopdrachten van je doelpubliek achterhalen. Klinkt misschien moeilijk, maar gelukkig bestaan hier handige tools voor ;-). Je leert ook de moeilijkheidsgraad van een keyword inschatten, zo maak je meer kans om sneller hoog te scoren in Google!

Online SEO-cursus module 03: Bepaal waarover je schrijft

Module 3: Bepaal waarover je gaat schrijven

Het mooie aan SEO is dat je perfect kan achterhalen wat reeds werkt (en wat niet!). In deze module leer je Google anders gebruiken. Via Google ga je achterhalen naar welke informatie je doelpubliek echt op zoek is. Aan de hand van deze informatie leer je betere content creëren dan die content die reeds bestaat.

Online SEO-cursus module 04: Optimaliseer je teksten

Module 4: Optimaliseer je teksten

Tijdens module 4 verwerk je de informatie uit module 2 en module 3 tot een complete pagina of blogbericht. Je leert welke onderdelen van je pagina of blogbericht je juist moet optimaliseren en je leert stap voor stap hoe je dit zelf doet.

Online SEO-cursus module 07: SEP strategieën

Module 5: SEO-strategieën die werken

In deze module deel ik een aantal simpele strategieën die weinig tot geen extra werk vergen maar wel een groot verschil maken. Zelf zet ik ze altijd in maar ik merk in mijn werk als SEO-specialist dat hier vaak fouten rond gemaakt worden.

Online SEO-cursus module 08: analyseer je SEO-resultaten

Module 6: Analyseer je SEO-resultaten

In de laatste module van deze online cursus SEO leer je aan de hand van enkele tools je resultaten opvolgen, analyseren en interpreteren. Zowel voor jezelf als wanneer je aan iemand moet rapporteren, is dit van essentiëel belang!

Wie is je lesgever?

Hey, ik ben Stijn, al 15 jaar gepassioneerd door SEO.

In 2002 studeerde ik af als leerkracht boekhouden-informatica. Aangezien ik eerst ervaring wilde opdoen, ging ik vrijwel meteen aan de slag bij AXA Bank als programmeur (en daar ben ik eigenlijk “blijven plakken”). Als snel ging ik mij ook verdiepen in het ontwikkelen van websites en kwam ik ook tot de conclusie dat websites niet zomaar gevonden worden. Op dat moment (ergens in 2007) ben ik mij beginnen verdiepen in SEO.

Meer en meer verschoof mijn interesse naar SEO en digitale marketing. In 2015 heb ik een postgraduaat digitale marketing gevolgd aan HoGent. Kort daarna ging ik als freelance SEO-specialist aan de slag bij digital marketing agency Authority waar ik SEO-opdrachten uitvoerde voor zowel “kleine zelfstandigen” als grote bedrijven.

In 2018 kreeg ik de kans om deeltijds aan de slag te gaan als docent bij Arteveldehogeschool in Gent. Vandaag werk ik daar nog steeds met heel veel plezier en doceer ik ICT-vakken en digitale marketing aan toekomstige event managers en HR-professionals. Daarnaast begeleid ik collega-docenten op vlak van online leren.

Omdat ik de afgelopen jaren heel wat ervaring heb opgebouwd in SEO en nog steeds enkele klanten begeleid, heb ik SEOscribe opgericht. Met SEOscribe richt ik mij in de eerste plaats tot professionals die niet het grote budget hebben om een SEO-freelancer in te huren, maar die wel hun website (of die van hun klanten) bovenaan in Google willen krijgen.

Tijdens het ontwikkelen van deze online SEO-cursus heb ik heel veel aandacht besteed aan het didactische aspect: hoe kan ik via eenvoudige instructievideo’s mijn kennis zo goed mogelijk overbrengen? Daarom dat ik bijvoorbeeld 3 kleine opdrachten heb toegevoegd die je als het ware begeleiden bij het optimaliseren van je eerste pagina of blogbericht.

Mijn missie? Samen laten we jouw website hoger in Google ranken om zo meer nieuwe klanten aan te trekken!

SEO-opleiding voor beginners door Stijn

Wat zeggen mijn klanten?

SEO testimonial Sven
SEO-opleiding testimonial van Kim
SEO-opleiding testimonial Michel
SEO-cursus testimonial Heidi

Dit krijg je als je de online cursus SEO volgt:

44 duidelijke instructievideo’s

Via 44 duidelijke instructievideo’s in mensentaal leer je stap voor stap de SEO van je website op punt zetten. Een groot deel van deze video’s bestaat uit schermopnames zodat je perfect mee kan volgen met mij hoe ik dit doe voor mijn klanten en mijn eigen websites. Alles komt aan bod: het gebruik van verschillende SEO-tools, keyword research, analyse van Google, optimalisatie van een pagina…

15 jaar SEO-ervaring die ik graag met je deel

Sinds 2007 ben ik bezig met de vraag: hoe krijg ik een website op positie 1 in Google? Eerst voor mezelf, nadien ook voor anderen. Tientallen websites heb ik reeds geoptimaliseerd en daardoor gezorgd voor meer bezoekers én meer klanten. In deze online cursus SEO bundel ik al mijn ervaring en kennis zodat jij meteen op de juiste manier aan de slag kan (en heel wat veelgemaakte fouten kan vermijden 😉 ).

3 korte opdrachten om er meteen in te vliegen!

Na module 2, 3 en 4 is er telkens een oefening voorzien. Deze oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze je begeleiden bij het optimaliseren van je eerste pagina of blogbericht (en je kan ze zo vaak volgen zoals je wil). Op die manier bekijk je niet alleen de video’s, maar word je ook aangemoedigd om stap voor stap de SEO van je website te verbeteren.

Boordevol tips en strategieën gericht op Vlaanderen

Je vindt online heel veel SEO-cursussen. Deze zijn heel vaak gericht op markten met grote zoekvolumes zoals de VS of zelfs Nederland. Het aantal gemiddelde aantal zoekopdrachten in Vlaanderen ligt een pak lager. Dat vergt een aangepaste aanpak die uitvoerig aan bod komt tijdens deze cursus.

Stel 1 jaar lang je vragen via e-mail

Als docent aan een hogeschool vind ik het vanzelfsprekend dat mijn studenten vragen kunnen stellen. Dat is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het leerproces. Als je je inschrijft voor deze online SEO-opleiding, kan je mij ook 1 jaar lang vragen stellen via e-mail. De kans is groot dat je vroeg of laat met een vraag komt te zitten waarbij je uren naar het antwoord zou kunnen zitten zoeken, en dat ik je binnen de 5 minuten verder kan helpen. Of misschien heb je alle stappen uit de cursus gevolgd maar zie je geen resultaat? Dan kijk ik graag even mee om je op goede weg te zetten!

Gratis updates

SEO evolueert (snel). Ook al zet ik in op kwalitatieve en duurzame SEO die vrij ongevoelig is voor Google-updates, toch wijzigen sommige werkwijzen of SEO-tools af en toe. Indien nodig maak ik nieuwe video’s zodat deze online SEO-opleiding steeds up-to-date blijft! Alle updates krijg je er dus gratis bij!

De praktische details

Leer SEO op minder dan 1 dag
44 duidelijke instructievideo’s in mensentaal
SEO optimalisaties die jij gemakkelijk zélf kan uitvoeren, zonder enige voorkennis van SEO of webdesign
Boordevol tips, voorbeelden en strategieën die écht werken: tientallen van mijn klanten hebben op deze manier topposities behaald in Google (en hebben daardoor véél meer werk)
Levenslang toegang tot de online SEO-opleiding (inclusief gratis uitbreidingen en updates)
Inclusief 3 oefeningen die je stap voor stap begeleiden bij het optimaliseren van je eerste pagina of blogbericht
Stel 1 jaar lang al je vragen over deze cursus via e-mail
30 dagen “niet tevreden, geld terug”-garantie
Dit alles voor slechts €147 excl. BTW (éénmalig)
Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Veelgestelde vragen over de online SEO-cursus (FAQ’s)

Welke voorkennis heb ik nodig voor deze SEO-opleiding?

Voor deze SEO-opleiding Google heb je absoluut geen voorkennis nodig. De cursus is gericht op “niet-technische profielen”: de focus ligt op het schrijven van excellente content (omdat Google nu eenmaal veel belang hecht aan goede content).

Kan ik ook vragen stellen tijdens deze cursus?

Jazeker! Als je je inschrijft voor deze cursus, kan je mij een jaar lang vragen stellen over deze cursus. Is er een bepaald onderdeel waar je vast zit of dat toch niet duidelijk is? Stuur mij dan een e-mail en dan beantwoord ik je vraag zo snel mogelijk!

Hoe lang duurt het om deze cursus door te nemen?

Als je enkel de instructievideo’s doorneemt zal je ongeveer 3 uur besteden aan de online cursus. Wanneer je ook de 3 opdrachten uitvoert, reken je best op een volledige dag. Maar dan heb je ook je eerste SEO-tekst geschreven. Het is ook niet nodig om de volledige SEO-opleiding in 1 keer door te nemen.

Ontvang ik een factuur van mijn aankoop?

Natuurlijk! Nadat je hebt betaald, ontvang je automatisch een e-mail met daarin je factuur. Eens ingelogd in de SEO academy, kan je je factuur ook daar downloaden.

Vooraf een factuur nodig?

Geen probleem! Stuur een e-mail met je factuurgegevens naar stijn@seoscribe.be en dan bezorg ik je zo snel mogelijk een factuur.

Hoe snel zal ik resultaten zien?

Deze SEO-cursus is zo opgebouwd dat je na 1 dag je eerste SEO-pagina (of blogbericht) klaar hebt. Je doet dit met behulp van 3 korte oefeningen. Het kan enkele weken duren eer Google jouw nieuwe pagina (of blogbericht) opneemt. Maar tijdens deze online SEO-opleiding zie je ook een manier om dit enorm te versnellen zodat Google je website al na enkele dagen opneemt!

Moet ik copywriter zijn van beroep om deze cursus te kunnen volgen?

Helemaal niet! Alhoewel deze cursus draait om het leren schrijven van goede SEO-teksten, hoef je geen copywriter te zijn. Tijdens deze online cursus SEO leer je vooral je teksten inhoudelijk afstemmen op en optimaliseren voor je doelpubliek én Google. Dus ook zelfstandigen, vrije beroepers, bloggers,… kunnen met deze online SEO-cursus aan de slag!