Online SEO Cursus voor Copywriters

Tijdens deze online SEO cursus leer je
in 3 stappen teksten schrijven die hoog scoren in Google
zodat je gemakkelijker en meer nieuwe bezoekers aantrekt.

Je wil meer bezoekers op je website
Je wil boven je conculega’s staan in Google
Je wil geen of minder geld besteden aan online adverteren
Je hebt geen zin om jezelf constant te promoten op sociale media

Herken je je in 1 of meerdere van bovenstaande puntjes?
Dan is deze hands-on SEO cursus voor jou!

Voor slechts €149 krijg je levenslang toegang tot de online cursus en tot de afgesloten Facbook-groep waar je al je vragen kan stellen. Bovendien wordt deze online SEO cursus constant bijgewerkt zodat de lessen steeds up-to-date zijn!

SEO Opleiding Online

Wat leer je tijdens deze online opleiding?

Voor wie is deze online SEO cursus bedoeld?

copywriters en marketeers die zich willen specialiseren in het schrijven van SEO-teksten
medewerkers van ondernemingen die vaak teksten voor de bedrijfswebsite schrijven
ondernemers / zelfstandigen die de teksten van hun eigen website schrijven
webdesigners die extra diensten willen aanbieden aan hun klanten

Deze online SEO cursus behandelt heel wat verschillende facetten van SEO. De focus ligt op het leren schrijven van SEO-teksten, lokale vindbaarheid en bloggen.

Voorkennis of technische skills zijn niet nodig. Je leert alles stap-voor-stap met behulp van 42 duidelijke instructievideo’s. De cursus is zo opgebouwd dat deze direct toepasbaar is op je eigen website (of die van je klant).

Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Wat ga je concreet leren tijdens deze online SEO cursus?

In modules 2 – 4 leer je IN 3 STAPPEN teksten schrijven die hoog scoren in Google:


STAP 1
Selecteer de juiste zoekterm (keyword).

STAP 2
Bepaal het framework (titels en tussentitels) van je pagina of blogbericht.
Dit doe je op basis van de verwachtingen van de zoekers.

STAP 3
Creëer de juiste content en optimaliseer.

Het voordeel is dat je dit gemakkelijk zelf kan doen en géén ervaring nodig hebt.
De video’s in de online cursus begeleiden je stap voor stap zodat je meteen zelf aan de slag kan!
Heb je vragen? Dan kan je deze stellen in de afgesloten Facebook-groep.

En hoe eenvoudig het ook lijkt, de meeste van jouw concullega’s doen dit NIET of onvolledig.
Tijdens deze opleiding leer je in detail hoe je dit kan doen zodat ook jij hoog kan scoren in Google!

In module 5 – 7 ga je je nog meer specialiseren in verschillende facetten van SEO.

Online SEO copywriting cursus digitale leeromgeving.

In de inleiding leer je de basis (wat is een keyword?) en overlopen we enkele SEO-tools die aan bod komen in deze online cursus.

In deze module leer je een goede zoekterm (of keyword) selecteren. Of met andere woorden, je leert achterhalen welke zoekopdrachten jouw potentiële klanten ingeven in Google. Daarbij leer je niet alleen rekening te houden met het zoekvolume, maar ook met de moeilijkheidsgraad (= hoeveel concurrenten zetten ook in op dat specifiek keyword?).

Na het volgen van deze module heb je een zoekterm geselecteerd waarvoor je website kan ranken én waarvoor er voldoende zoekvolume is.

In deze module leer je Google analyseren om beter te begrijpen naar welke (soort) inhoud zoekers (= jouw potentiële klanten) op zoek zijn. Hier bepaal je de structuur van je nieuwe pagina of blogbericht. Het vertrekpunt is het keyword dat je geselecteerd hebt in de vorige module.

Na het volgen van deze module bestaat je pagina of blogartikel uit een hoofdtitel en subtitels. Dit maakt het veel eenvoudiger om teksten te schrijven (ookal weet je niet goed waarover je moet schrijven). Bovendien zorgt deze module ervoor dat de inhoud van je tekst zal voldoen aan de verwachtingen van de zoekers én Google.

Nadat je in de vorige module de structuur van je nieuwe pagina of blogbericht hebt vastgelegd, leer je in deze module om rond deze subtitels goed-vindbare teksten te schrijven.

In deze module leer je alle onderdelen van een pagina of blogbericht te optimaliseren voor Google. Je leert steeds waarom iets belangrijk is én hoe je het aanpakt.

Het eindresultaat van module 2-4 is een pagina of blogbericht op basis van een zoekterm met voldoende zoekvolume en een lage moeilijkheidsgraad, dat inhoudelijk voldoet aan de verwachting van de zoeker (en Google) én dat zo geoptimaliseerd is dat Google het makkelijk kan indexeren. Op die manier is de kans véél groter dat je hoog gaat ranken dan wanneer je met deze stappen geen rekening houdt.

Lokale SEO is heel belangrijk voor starters, ondernemers, zelfstandigen en kleine ondernemingen. In deze module leer je hoe je je website goed vindbaar kan maken voor potentiële klanten bij jou in de buurt. Daarnaast leer je ook hoe je hoog kan ranken in Google voor andere regio’s.

In deze module komen heel wat (soms niet-alledaagse) SEO strategieën aan bod die ik zelf ook constant gebruik. Deze SEO strategieën & tips zijn direct toepasbaar op je website.

In de laaste module gaan we kijken naar hoe je je SEO-efforts kan opvolgen en evalueren.

De cursus bestaat uit 42 instructievideo’s en het duurt ongeveer één dag om de volledige cursus door te nemen. Het is echter niet nodig om de volledige cursus in 1 keer door te nemen. Modules 2, 3 en 4 bevatten de basis. Modules 5, 6 en 7 zijn uitdiepingen die je ook op een later tijdstip kan volgen.

Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Wie geeft deze online SEO cursus?

Hey, ik ben Stijn. Ik help al sinds 2008 websites van zelfstandigen, bedrijven en overheidsorganisaties beter vindbaar maken in Google.

Als SEO-specialist word ik vaak ingehuurd door agencies en bedrijven. Zij consulteren mij voor een (technische) SEO audit, keyword research, algemeen advies of een in-company workshop.

Daarnaast ben ik docent digitale marketing & ICT aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Ik ontwikkelde deze online SEO cursus omdat ik merkte dat er heel wat ondernemers zijn die een website hebben die geen klanten oplevert. Een SEO-specialist inhuren behoort vaak niet tot de mogelijkheden. Alles zelf uitzoeken kost erg veel tijd en vaak worden cruciale zaken over het hoofd gezien waardoor resultaten uitblijven.

Deze online SEO cursus speelt daarop in. In 3 uur leer je wat je moet doen om bovenaan in Google te ranken.

seo specialist
Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Voor wie heb ik zoal gewerkt de afgelopen jaren?

In de afgelopen jaren heb ik voor verschillende soorten klanten (ondernemers, digital marketing agency’s, grote bedrijven) gewerkt.

De impact die SEO heeft op starters en ondernemingen kan heel ingrijpend zijn, daarom geeft mij dat het meeste voldoening. Hieronder vind je een overzicht van enkele starters / ondernemers die ik heb geholpen in de afgelopen jaren.

Boekhoudkantoor Heidi Hemelsoet in Gent: toen ik 6 jaar geleden een nieuwe SEO-website uitwerkte voor Heidi, was ze boekhoudster in bijberoep. Haar nieuwe website stond al snel helemaal bovenaan in Google voor de zoekopdracht “boekhouder gent”. Door de constante groei is het bijberoep uitgegroeid tot een kantoor met medewerkers. Daarom zetten we nu in op “boekhoudkantoor gent” waarvoor we ook topposities halen.

Fotograeve (fotograaf): toen Kim mij contacteerde, was zij fotograaf in bijberoep met een website die slecht scoorde in Google. We hebben de focus toen gelegd op een 3-tal diensten waarvoor ze al snel op nummer 1 in Google stond. Vandaag is haar onderneming verder uitgegroeid en verkoopt ze voornamelijk coaching trajecten.

Claeys Cars in Merelbeke: voor autohandelaar Claeys Cars ontwikkelde ik een nieuwe SEO-website. Het resultaat is dat zij nu heel gemakkelijk gevonden worden door (potentiële) klanten uit de buurt, een heel belangrijk publiek voor hen.

Yogaplanet: enkele maanden terug bouwde ik deze website voor een yogalerares uit Merelbeke. Al heel snel haalde de website goede posities in enkele gemeenten waardoor de lessen al snel een mooi publiek aantrokken.

Schoorsteenveger Patrick De Clercq uit Drongen: voor Patrick bouwde ik een nieuwe website met speciale aandacht voor lokale SEO. Op die manier scoort Patrick zijn website nu al enkele jaren op enkele interessante zoekopdrachten zoals “schoorsteenveger drongen”, “schoorsteenveger deinze” én zelfs “schoorsteenveger gent”. Met heel wat contactaanvragen tot gevolg…

Voor onder andere deze ondernemers heb ik afgelopen jaren de websites geoptimaliseerd voor Google. De impact is daarbij zeer groot: een hoge positie in google zorgt voor véél meer contactaanvragen en potentiële klanten / cliënten.

Daarnaast beheer ik ook zelf enkele eigen websites, waar ik constant nieuwe SEO-technieken op uittest:

Autolening-simuleren.be: dit is een eigen (zelf-geprogrammeerde) website met als doel puur met behulp van SEO-teksten boven de gevestigde waarden te scoren. Ondertussen scoort deze website voor tientallen interessante zoekopdrachten zoals “argenta autolening” of “axa autolening simuleren” op positie 2 of 3 in Google, waarbij de echte topposities ingenomen worden door de banken zelf.

SEOscribe.be: ook deze (kleine) website scoort bovenaan in Google voor heel wat interessante zoekopdrachten zoals “seo tips”, “seo opleiding”,… Dit zijn zoekopdrachten met enorme concurrentie omdat heel wat SEO-specialisten en grote agencies ook hoog proberen te scoren voor deze keywords.

In deze online opleiding leer je stap voor stap je pagina’s en blogberichten optimaliseren voor Google op exact dezelfde manier zoals ik dat doe!

Begeleiding is inbegrepen (ja écht!)

Als docent ben ik het gewoon om grote groepen studenten online te begeleiden. Voor mij is begeleiding (of coaching) dan ook een essentieel onderdeel van het leerproces.

Daarom krijg je 1 jaar toegang tot een afgesloten Facebook-community waar je terecht kan met al je vragen. Dat kunnen zowel vragen zijn over de cursus als vragen die naar boven komen als je effectief pagina’s of blogberichten aan het optimaliseren bent.

SEO is een hele puzzel, en als beginner zie je al snel bepaalde zaken over het hoofd. Zit je met een vraag, dan post je je vraag in de Facebook-community. Iedere werkdag beantwoord ik zelf de nieuwe vragen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken om een “stomme” vraag te stellen. In onze Facebook-community is elke vraag welkom!

Wanneer je je inschrijft voor de online online SEO cursus krijg je dus niet alleen levenslang toegang tot de online cursus, je krijgt ook 1 jaar lang ondersteuning van een SEO-professional met meer dan 10 jaar ervaring in SEO!

seo copywriting cursus

Praktische info

Slechts € 149 excl. BTW
Schrijf je in en ga meteen aan de slag!

Wat is er inbegrepen?

Levenslang toegang tot de online cursus met 42 duidelijke video’s
Je krijgt toegang tot een afgesloten Facebook-groep waar je al je vragen kan stellen
Betaal veilig online met Bancontact, KBC, Belfius of iDeal

Heb je vooraf een factuur nodig voor je kan betalen? Geen probleem!
Stuur een e-mail met daarin je factuurgegevens vermeld naar stijn@seoscribe.be en dan bezorg ik je zo snel mogelijk een factuur.

Heb je nog een vraag over deze online SEO cursus? Stuur dan gewoon een e-mail naar stijn@seoscribe.be.
Ik help je zo snel mogelijk verder!

Ik doe mijn uiterste best om een steengoede cursus aan te bieden. Maar stel dat je toch niet tevreden zou zijn, laat mij dat dan weten binnen de 30 dagen na aankoop. Dan stort ik gewoon je geld terug en ontvang je een creditnota.

Veelgestelde vragen over de online SEO cursus (FAQ’s)

Wanneer krijg ik toegang tot de online SEO cursus?

Op de dag van de online SEO opleiding krijg je ook toegang tot de online SEO cursus. In de online SEO cursus kan je de leerstof herbekijken wanneer, waar en hoe vaak jij dat wil! De online SEO cursus bevat daarbovenop nog een paar extra modules.

Hoeveel tijd moet ik incalculeren voor de SEO cursus?

Als je enkel de video’s doorneemt zal je een kleine halve dag besteden aan de online cursus. Wanneer je ook opdrachten uitvoert, reken je best op 1 dag in totaal.